Recept: Eiwitrijk bananenbrood

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 3 scoops whey (vanille of banaan)
  • 5 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram magere kwark
  • 100 gram appelmoes
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix als eerste de droge ingredienten in een kom. Dit zijn de gemalen oats (wanneer ze niet fijn gemalen zijn kun je ze heel makkelijk in een blender of keukenmachine tot poeder malen). Voeg daarbij de scoops whey en zelfrijzend bakmeel toe en en mix dit met een garden goed door elkaar.

Snijd de 5 bananen tot kleine stukjes en maal dit samen in de blender of keukenmachine tot een egaal geheel. Voeg dit mensel samen met de appelmoes en 150 gram magere kwark. Indien dit een gladde massa is geworden klop je hier als laatst de 3 eieren bij en mix deze er luchtig doorheen. Vervolgens voeg je de droge ingredienten hierbij tot het beslag volledig gemixt is.

Vet een cakeblik in met een beetje kokos of- olijfolie of gebruik de Body en Gym Real cooking spray. Vul het cakeblik met het beslag en maak deze af door er smalle schijfjes banaan op te leggen en deze te besprinkelen met wat fijngehakte noten voor een crunchy bite.

Bak het bananenbrood in circa 60 minuten gaar. Houd hem in de tussentijd goed in gaten. Door met een sateprikker in het brood te prikken kun je controleren of hij klaar is. Is je prikker nog nat of vochtig, houd hem er dan nog eventjes in tot hij er droog uit komt.

Plaats een reactie

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd