Vloeibare ei-eiwitten – een onderschatte topper!

Vloeibare ei-eiwitten zijn nog onbekend voor een hoop mensen, zelfs voor ervaren sporters en mensen die regelmatig op dieet gaan, en dit is erg opmerkelijk als je kijkt naar de vele voordelen van dit product. Niet alleen heeft het een erg gunstige voedingswaarde (laag in calorieën, vetten en koolhydraten), maar het smaakt ook nog eens erg lekker. Daarnaast hebben de eiwitten uit vloeibare ei-eiwitten een erg hoge biologische waarde. Dit betekent dat het veel essentiële aminozuren bevat ten opzichte van ander voedsel, en dit is natuurlijk zeer belangrijk voor sporters.

We zullen in dit artikel een korte uitleg over vloeibare ei-eiwitten geven en vervolgens afsluiten met 3 heerlijke recepten.

Hoe gebruik ik vloeibare ei-eiwitten?

1 ei-eiwit staat gelijk aan ongeveer 30 ml liquid eggwhites. Een normale portie bevat dus ongeveer 100 ml vloeibare ei-eiwitten. Je haalt dus ongeveer 10 goede maaltijden uit een fles Liquid Eggwhites van Body & Gym Shop. Daarnaast worden er ook wat kleinere flessen van 500 ml aangeboden, dus hier kun je ook mee beginnen.

Vloeibare ei-eiwitten kun je op vele verschillende manieren consumeren. De meest populaire manier is om het te bakken en er een heerlijke omelet of roerei van te maken. Maar je kunt het ook gemakkelijk met je eiwitshake mengen, mixen met taart of cake beslag, of meringues mee maken. Kortom, Liquid Eggwhites kunnen gebruikt worden bij elk gerecht waar het scheiden van eieren van toepassing is, het is alleen veel makkelijker!

Waar zijn vloeibare ei-eiwitten van gemaakt?

Vrijwel alle aangeboden vloeibare ei-eiwitten zijn gemaakt van 100% gepasteuriseerde ei-eiwitten. Dit betekent dat schadelijke bacteriën die bederf veroorzaken worden verwijderd. De ei-eiwitten worden kort verhit, zonder dat het product hierdoor te veel verandert (verwar dit dus niet met steriliseren). Natuurlijk kan de kwaliteit van de gebruikte eieren wel verschillen. Dit is afhankelijk van de conditie van de kippen tijdens de productie, en kan dus ook verschillen per aanbieder.

3 Heerlijke recepten

Romige roerei

Ingrediënten:

 • 100 ml Liquid Eggwhites
 • 1/2 ui
 • Handje bieslook
 • Body & Gym Shop Kruidenmix - Bolognese (optioneel)
 • Zout & peper naar smaak

Instructies:

Verwarm de pan op middelhoog vuur en wacht tot deze warm is. Voeg hierna een bakmiddel naar keuze toe (bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie), en doe de gesnipperde ui in de pan. Laat dit rustig bakken, en doe het vuur omlaag als de ui gaar is.

Voeg nu de Liquid Eggwhites toe en roer door. Het is belangrijk dat dit op een laag vuur gebeurt om de eieren romig te houden. Blijf doorroeren totdat de eieren gaar zijn. Op dit moment kun je de gesneden bieslook, zout en peper, en eventuele andere kruiden toevoegen, en je roerei is klaar!


Gezonde Quesadilla

Ingrediënten:

 • Kookspray
 • 15 gram verse spinazie
 • 170 ml Liquid Eggwhites
 • 1 tortilla
 • knoflookpoeder (snufje)
 • uienpoeder (snufje)
 • cayennepeper (snufje) (optioneel)
 • Zout en peper (snufje)
 • Cheddarkaas

Instructies:

Bespray een pan op middelhoog vuur met bakspray en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie tot deze verwelkt is. Voeg hierna de Liquid Eggwhites toe en besprenkel met uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, zout en peper. Roer niet door, maar laat het als een omelet bakken. Je kunt het ei gerust omdraaien als één kant te donker wordt, en het is niet erg als het ei hier een beetje bij breekt. Maak er alleen geen roerei van.

Bereid de tortilla’s terwijl het ei aan het bakken is, en bekleed deze met cheddar kaas. Als het ei gebakken is voeg je deze toe aan de tortilla. Vouw de tortilla nu dubbel zodat het ei aan beide kanten bedekt is.

Als de tortilla krokant genoeg is is je maaltijd klaar!

Bekijk dit recept ook hier.

Extra eiwit pannenkoek

Ingrediënten:

 • Kookspray
 • 2 scheppen Real Pancake
 • 30 ml Liquid Eggwhites
 • Snufje kaneel
 • 180 ml water
 • Halve Granny Smith appel
 • Real Pancake Sauce (optioneel)

Instructies:

Vul een blender met 180 ml water en voeg alle ingrediënten geleidelijk toe om klonten te voorkomen. Laat de blender een halve minuut lang draaien totdat alles goed gemixt is, eventueel kun je wat langer dan een minuut blenderen.

Vervolgens spray je wat kookspray in een pan en voeg je het mengsel toe wanneer de pan heet is. Draai de pannenkoek om wanneer de randen beginnen te bruinen, en bak door tot beide kanten gaar zijn.

Doe wat Real Pancake Sauce op de bereide pannenkoek om het een wat zoetere smaak te geven. Je kunt hier ook stroop en/of poedersuiker toevoegen, maar dat gaat natuurlijk ten koste van de gezondheid!

Kortom

Liquid Eggwhites is een erg handig product waar je veel kanten mee op kunt. Het heeft een hoge voedingswaarde en is redelijk goedkoop. Ook is het makkelijk te gebruiken en te bewaren. Body & Gym Shop biedt ze al aan vanaf €4,15 per liter.


Natuurlijk kun je ook nog gewoon normale eieren gebruiken en deze handmatig scheiden. Je kunt onze (en vele andere) recepten op dezelfde manier gebruiken en het heeft een bijna gelijke voedingswaarde. Al met al, ei-eiwitten verdienen zeker een plaats in een gezonde en gebalanceerde voeding!


Voor meer heerlijke recepten met vloeibare ei-eiwitten kun je deze site bezoeken!

Plaats een reactie

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd