Aankomen met Weight Gainers: 5 voordelen

Voor elke sporter/atleet is het belangrijk om een goed en gebalanceerd dieet te volgen. In combinatie met het juiste trainingsschema en voldoende rust kan jouw lichaam alleen maar verbeteren.

Voor velen is aankomen in gewicht heel erg moeilijk. Daarvoor moet je meer calorieën eten dan dat je verbrandt. Het klinkt heel makkelijk, maar een zeer grote groep van mensen heeft er nog altijd moeite mee en weten niet hoe ze dit moeten aanpakken.

Een effectieve en handige oplossing hiervoor is een weight gainer. Dit product zorgt ervoor dat je sneller kan aankomen in gewicht.

Om in massa aan te komen en spiermassa op te bouwen, is een weight gainer een handige aanvulling bovenop je dagelijkse voeding.

Een goed weight gainer supplement kan je net dat extra beetje geven bij het bereiken van dat prachtige lichaam.

Wil jij ook aankomen op een goeie manier?

Lees verder voor de 5 voordelen van een weight gainer.

Mass Gainer 

 5 voordelen van Weight Gainers

 1. Weight Gainers zijn tijdbesparend 
 2. Snelle manier voor gewichtstoename
 3. Gainers geven je lichaam voldoende calorieën en energie
 4. Weight Gainers zijn goed voor de portemonnee
 5. Weight Gainers bevatten complexe koolhydraten en veel eiwitten

Hoe werkt een weight gainer voor mij?

Een weight gainer heeft in principe voor iedereen dezelfde werking. Dit product bevat een combinatie van eiwitten, koolhydraten, vitamines, mineralen, (creatine soms) en een hoog aantal calorieën.

In onze supplementenwinkel en online-webshop hebben wij dit product met of zonder creatine.

Mass Gainers zijn vaak wel 5kg-7kg en komen in grote zakken, emmers of potten. Dit product is zo groot omdat de dosering vele malen groter is dan van bijv. een eiwitshake.

Mass gainers bieden een combinatie van hoogwaardige ingrediënten die maximale resultaten garanderen. Dit product is speciaal samengesteld voor sporters die effectief willen aankomen.

Het bevat creatine om spiergroei en spierkracht te stimuleren, hoogwaardige eiwitten voor spierherstel en spiergroei, en suikervrije koolhydraten voor een hoogwaardige calorie-inname. Bovendien bevat dit product een vitaminecomplex om de opname van alle voedingsstoffen te optimaliseren.  

Hoe kom ik aan?

Aankomen in gewicht kan alleen wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. In deze tijd noemen we dat "coronakilo's". Het is belangrijk bij het aankomen dat het verantwoord gaat, anders komt er onnodig vet bij je lichaam en dat is niet wenselijk.

Je moet de juiste voeding combineren met krachttraining en voldoende rust om spiermassa aan te maken. Het probleem is vaak dat mensen niet aan hun eetmomenten komen of moeite hebben met meer eten dan ze gewend zijn. 

Daarom is het handig om een mass gainer aan te schaffen wat je tijd bespaard en je de juiste macronutriënten geeft.

Voor sporters met een sterk metabolisme en stofwisseling is het zeker aan te raden om beter met voeding om te gaan tijdens het aankomen. Je kan gemiddeld met 1 shake vaak wel tussen de 700-1000 kcal binnenkrijgen.

Een weight gainer is dus te zien als een maaltijdvervanger en een verantwoord hulpmiddel.

Weight gainers: Het is tijdbesparend 

Mensen gebruiken soms supplementen om hun spiermassa te vergroten. Dit type supplement wordt een "mass gainer" genoemd. Mass gainers helpen mensen de extra calorieën te krijgen die ze nodig hebben om spieren op te bouwen. Bij intensieve fysieke training is het vaak nodig dat iemand meer voedsel binnenkrijgt, zodat hij / zij extra voedingsstoffen kan binnenkrijgen. 

Weight gainers zijn nuttig om het aantal calorieën te verhogen wanneer u uw calorieën niet met alleen voedsel kunt verhogen. Maar houd er rekening mee dat deze producten vaak vrij veel calorieën bevatten (500 tot 1.000 calorieën). Natuurlijk kunnen die calorieën je helpen om aan te komen, maar dat gewicht kan als vet eindigen als je niet goed traint.

Wat zijn de voordelen van weight gainers?

Het bespaard een hoop tijd om een weight gainer shake te maken in de plaats van een warme maaltijd voor te bereiden. Je krijgt met een weight gainer shake een mix van hoge calorieën, complexe koolhydraten, vitamines en met een laag aantal vetten en suikers.

Het is voor sporters, hardgainers en voor mensen die willen aankomen vaak lastig om ( boven) hun aantal calorieën binnen te krijgen. Extra calorieën binnenkrijgen is de enige manier om in gewicht aan te komen. Een weight gainer shake maak je in enkele minuten, en is dus handig voor/na de training en/of als je haast hebt en dus geen tijd hebt om je maaltijden voor te bereiden.

Voor meer spiermassa is het belangrijk dat je regelmatig krachttraining doet, voldoende rust krijgt en in beweging blijft. Aankomen is mogelijk door de juiste en gezonde voeding, en aankomen met een weight gainer erbij is een handige aanvulling. Wij benadrukken ook dat je dagelijkse voeding het belangrijkst is om aan te komen in gewicht.

Wanneer dit supplement correct wordt gebruikt, krijgt je lichaam de extra boost en hulp die het nodig heeft om jou doelen te bereiken.

Weight Gainers: Snelle manier voor gewichtstoename

Een mass gainer is een sportvoeding supplement dat een enorme dosis calorieën biedt in de vorm van koolhydraten, eiwitten en vetten. Over het algemeen bevat het proteïne en koolhydraten in een verhouding van 3: 1 of 2: 1, wat betekent dat elke portie mass-gainer ongeveer 30 g eiwit en 60 g koolhydraten bevat.

Voor mensen die moeite hebben om genoeg te eten om aan te komen, zijn supplementen zoals een mass gainer een effectieve manier om uw calorie-inname te verhogen. In tegenstelling tot typische eiwitsupplementen zijn mass-gainers niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan koolhydraten en soms andere ingrediënten zoals aminozuren, vitamines en creatine.

Een paar opmerkelijke voordelen van mass-gainers zijn onder meer:

 • Help bij het herstellen en herstellen van zware oefeningen
 • Help bij het verbeteren van de trainingsprestaties
 • Help bij het snel groeien van spieren

Dit zijn de macronutriënten van de Max Gainz

 • 855 calorieën per dosering
 • 56 gram eiwit per dosering
 • 140 gram koolhydraten per dosering
 • 3000 milligram creatine per dosering
 • L-Arginine Alpha-Ketoglutarate (2: 1)
 • Vitamine Complex

Dit is een voorbeeld van een mass gainer en de macronutriënten per dosering. 

Weight Gainers: Gainers geven je lichaam voldoende calorieën en energie

Een mass gainer helpt je om ( boven) je dagelijkse calorieëngehalte te komen, meer spiermassa op te bouwen en zorgt voor spierherstel.

Als u hoopt de weight gainer direct voor of na de trainingsperiode te gebruiken, zoek er dan een die zo min mogelijk vet bevat en een hoger koolhydraatgehalte heeft. Dit is de beste tijd om je spieren snelwerkende koolhydraten te geven, zodat ze de insulinecyclus kunnen aansturen en de aminozuren snel in de spiercellen kunnen krijgen.

Wees niet bang om meer calorieën binnen te krijgen gedurende deze tijd van de dag, want op dit punt zal je lichaam er het beste gebruik van maken. Als je een shake met een hogere calorische gewichtstoename gaat toevoegen, is dit het moment om het te doen, op voorwaarde dat je de vetinname lager houdt. 

Vet in de voeding is misschien wel de grootste variabele macronutriënt in termen van wat de implicaties zijn van het type dat je opneemt voor het lichaam, daarom is het van cruciaal belang dat je er zeker van bent dat je zo vaak mogelijk de juiste binnenkrijgt.

Weight Gainers: Goed voor de portemonnee

Een gainer is een supplement dat helpt bij het spierherstel, herstellen van zware trainingen, helpt bij het verbeteren van de trainingsprestaties en het helpt natuurlijk bij het snel aankomen in gewicht en toename van spiermassa.

Nog een reden om weight gainer als supplement toe te voegen is omdat dit product een alles in één product is.  Het bevat voedingstoffen die je nodig hebt om aan te komen, te herstellen en om spiermassa op te bouwen. Ook is dit supplement vaak relatief hoog in eiwitten, dus een aanvullende proteine poeder aanschaffen is niet nodig en dus goed voor de portemonnee.

Met een alles in een product bedoelen we een supplement dat het volgende bevat: Eiwitten, aminozuren, creatine, en vitamine complex.

Eiwitten

 • Eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa.
 • Eiwitten dragen bij tot het herstel van spieren na fysieke inspanning.
 • Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van spiermassa tijdens het afvallen.

 Aminozuren 

Aminozuren spelen een belangrijke rol bij:

 • Het vervoer en de opslag van voedingsstoffen
 • De aanmaak van nieuwe cellen
 • De spijsvertering
 • Energieproductie
 • De overdracht van prikkels
 • De opbouwen en onderhouden van je spieren
 • De aanmaak van sterk bindweefsel en de groei van gezonde botten
 • Wondgenezing en herstel

Creatine

Creatine is een lichaamseigen stof, maar kan ook gevonden worden in voeding en voedingssupplementen. Er zijn verschillende voordelen van extra inname van creatine:

 • Creatine helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen
 • Creatine zorgt voor meer kracht bij explosieve krachtsinspanningen
 • Creatine stimuleert spiergroei en (vetvrije)spiermassa bij explosieve krachtsinspanningen

De aanbevolen dagelijkse inname creatine is 3 gram. Hierbij wordt het meest gunstige effect verkregen. Creatine heeft meestal een schep met een dosering van 3-5 gram. Houdt dus rekening met de hoeveelheid creatine per inname. 

Vitamine Complex

Vitaminen en mineralen worden als essentiële voedingsstoffen beschouwd - omdat ze in samenspraak honderden rollen in het lichaam vervullen. Ze helpen botten te verstevigen, wonden te genezen en uw immuunsysteem te versterken. Ze zetten ook voedsel om in energie en herstellen cellulaire schade.

B-vitamines spelen een vitale rol bij het behouden van een goede gezondheid en welzijn. B-vitamines zijn de bouwstenen van een gezond lichaam en hebben een directe invloed op uw energieniveau, hersenfunctie en celmetabolisme. Vitamine B-complex helpt infecties te voorkomen en ondersteunt of bevordert: celgezondheid. 

Weight gainers: Bevatten complexe koolhydraten

In de meeste weight gainers zitten vaak koolhydraten met een lage glycemische waarde. De koolhydraten in dit supplement verschilt per merk, maar het beste is om er een aan te schaffen met zo veel mogelijke complexe koolhydraten.

Hierdoor krijg je geen hoge insuline pieken als je een weight gainer shake neemt.

Complexe koolhydraten bevatten meer voedingsstoffen dan eenvoudige koolhydraten. Ze bevatten meer vezels en verteren langzamer. Hierdoor vullen ze ook meer, wat betekent dat ze een goede optie zijn voor gewichtsbeheersing. Ze zijn ook ideaal voor mensen met diabetes type 2 omdat ze helpen bij het beheersen van pieken in de bloedsuikerspiegel na de maaltijd.

Deze glucosemoleculen worden opgeslagen in de lever en spieren om te worden gebruikt als brandstof, vooral tijdens lichamelijke activiteit. Koolhydraten verbeteren de atletische prestaties door vermoeidheid uit te stellen en een atleet langer in staat te stellen op hogere niveaus te concurreren. voedingsstoffen, zoals vet of spiereiwit, worden gebruikt om energie te maken.

De belangrijkste rol van koolhydraten bij is om energie te leveren. Voor atleten, als hun dieet niet genoeg koolhydraten bevat, is het mogelijk dat hun prestaties en herstel worden belemmerd, aangezien koolhydraten de belangrijkste brandstof zijn voor de hersenen en voor de spieren tijdens het sporten.

Plaats een reactie

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd