Griffonia Complex 5-HTP

5-Hydroxytryptofaan (5-HTP) is een aminozuur dat uw lichaam van nature aanmaakt.

Uw lichaam gebruikt het om serotonine te produceren, een chemische boodschapper die signalen tussen uw zenuwcellen verzendt

Griffonia Complex 5-htp is een voedingssupplement dat een mix van natuurlijke ingrediënten bevat, waaronder Griffonia simplicifolia-extract, een plant die oorspronkelijk uit West-Afrika komt.

Het wordt vaak gebruikt om de stemming te ondersteunen en ontspanning te bevorderen door de productie van serotonine te verhogen, een neurotransmitter die een cruciale rol speelt bij het reguleren van de stemming, slaap en eetlust. 

Wat is Griffonia Complex 5-HTP?

Griffonia Complex 5-HTP   is een essentiële aminozuur dat in het lichaam worden omgezet in serotonine. Het is een chemisch bijproduct van de eiwitbouwsteen L-tryptofaan.

5-HTP is de voorloper van serotonine. Doordat dit een essentieel aminozuur is, kan je lichaam deze niet zelf aanmaken.

Je moet deze aminozuur dus via voeding of via een supplement binnen krijgen.

Het wordt commercieel geproduceerd uit de zaden van een Afrikaanse plant die bekend staat als Griffonia simplicifolia.

5-HTP werkt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel door de productie van de chemische serotonine te verhogen. Serotonine kan de slaap, eetlust, temperatuur, seksueel gedrag en pijnsensatie beïnvloeden.

Omdat 5-HTP de serotoninespiegel verhoogt, wordt het gebruikt voor aandoeningen waarbij wordt aangenomen dat serotonine een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld depressie, angst en vele andere aandoeningen.

Waar is 5-HTP goed voor?

5-HTP is goed voor de bevordering van de geestelijke veerkracht en heeft een bijdrage tot de normale werking van je zenuwstelsel.

5-HTP is de voorloper van serotonine.

- Bevordert een betere stemming: 5-HTP is een voorloper van serotonine, een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de stemming. Door het serotonineniveau te verhogen, kan 5-HTP helpen de stemming te verbeteren en gevoelens van geluk en welzijn te bevorderen.

- Ondersteunt een betere slaap: 5-HTP kan helpen bij het reguleren van slaappatronen door het serotonineniveau te verhogen, wat weer kan zorgen voor een betere slaapkwaliteit. Het kan ook helpen bij het verlichten van symptomen van slapeloosheid en het bevorderen van een meer rustgevende slaap.

- Vermindert angst en stress: Verhoogde serotonineniveaus van 5-HTP kunnen angst en stress helpen verminderen door een gevoel van kalmte en ontspanning te bevorderen. Het kan ook helpen bij het verlichten van symptomen van angststoornissen, zoals paniekaanvallen of sociale angst.

- Helpt bij gewichtsbeheersing: Van 5-HTP is ontdekt dat het mogelijk de eetlust onderdrukt en het verlangen naar met name koolhydraten vermindert. Door het serotonineniveau te verhogen, kan het helpen de eetlust te reguleren en gezondere eetgewoonten te bevorderen.

- Ondersteunt de algehele gezondheid van de hersenen: Serotonine is betrokken bij verschillende cognitieve functies, waaronder geheugen, leren en aandacht. Door het serotoninegehalte te verhogen kan 5-HTP de algehele gezondheid van de hersenen en de cognitieve functie ondersteunen.

Welke 5-HTP is het beste?

De beste vorm van 5-HTP is Griffonia simplicifolia.Griffonia simplicifolia is een houtachtige struik, die vooral in West-Afrikaanse landen voorkomt. De zaden van deze struik bevatten van nature een hoge hoeveelheid 5-hydroxytryptofaan (5-HTP).

Je lichaam zet 5-HTP om in serotonine, een stof die de eetlust, pijnsensaties en slaap reguleert.

Het aanvullen ervan kan uw serotonineniveau helpen verhogen.

Er zijn kleine bijwerkingen in verband gebracht met 5-HTP, maar deze kunnen tot een minimum worden beperkt door met kleinere doses te beginnen en de dosering geleidelijk te verhogen.

Aangezien 5-HTP een negatieve wisselwerking kan hebben met verschillende medicijnen, moet u contact opnemen met een arts om er zeker van te zijn dat u het veilig kunt gebruiken.

Hoe neem je 5-HTP in?

Je neemt 5-HTP bij voorkeur vlak voor bedtijd en bij de inname kan dat met vruchtensap. Dit wordt aanbevolen vanwege de snellere opname.

100mg per dag is aan te raden voor optimaal en veilig effect.

Is 5htp verslavend?

Tot heden is er nog geen wetenschappelijk bewijs beschikbaar over een mogelijke verslavende werking van 5-HTP. Wel wordt er als advies gegeven om dit niet in te nemen met bepaalde medicijnen.

Om deze reden wordt er aangeraden om uw arts te raadplegen over het gebruiken van dit product. Bijvoorbeeld vrouwen bij zwangerschap, medicijngebruik en zwangerschap.

Verder kunnen voedingssupplementen geen vervanging geven voor een gezonde levensstijl.

Daarom is het belangrijk om voldoende gezonde voeding te consumeren voor een gebalanceerd voedingspatroon

Plaats een reactie

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd