Oat Bowl | Het perfecte ontbijt

Begin de dag met het perfecte ontbijt en profiteer de gehele dag van een energiek en vol gevoel! Deze havermout kommen zitten boordevol complexe koolhydraten en hebben veel verschillende variaties. Zo kun je ze bijvoorbeeld mengen met verschillende soorten eiwitpoeder, fruitsoorten, noten en zaden.

Benodigdheden

- Klein pannetje

Tijd

- 5 min

Ingredi√ęnten

  • 200ml water
  • 40 gram¬†havermout
  • Theelepel kaneel
  • Halve groene appel / halve banaan / 4 aardbeien / handje ongezouten walnoten / eetlepel chocolate crisps theelepel pindakaas (light)
  • Scheutje zero sauce¬†(optioneel) (siroop zonder suiker)

Bereidingswijze

Zoals je kunt zien zijn er verschillende variaties mogelijk in dit recept, maar de basis is voor alle variaties hetzelfde.

Giet 200 ml water in een klein pannetje. Zorg ervoor dat het water niet kookt maar wel goed warm is. Doe 40 gr pure havermout ( zonder suikers ) in het pannetje bij het water. Roer de substantie goed door. Als de havermout het water goed heeft opgenomen kun je een snufje kaneel erdoor doen. Vind je de havermout te dik? Doe er dan wat water bij. Je kunt het recept ook eventueel met amandelmelk, halfvolle melk of kokosmelk maken.

Zorg dat je de rest van de ingredi√ęnten klaar hebt liggen zodat je je eigen twist aan de oat bowl kan geven.

Oat bowl banaan: Snijd een halve banaan in kleine stukjes Hak een klein handje ongezouten noten ( walnoten) fijn. Een scheutje Zero sauce naar wens eroverheen.

Oat bowl aardbei: Snijd 4 aardbeien in kleine stukken. Een scheutje zero sauce naar wens eroverheen. 

Oat bowl chocolade: Voor de echte chocolate fans kun je door de basis al een paar chocolate crisps roeren. Hak de chocolate crisps fijn. Hak de ongezouten noten fijn. Theelepel pindakaas naar wens eroverheen.

Oat bowl noten: Hak alle ongezouten noten fijn. Scheutje zero sauce eroverheen naar wens. Theelepel extra kaneel optioneel. 

Oat bowl appel: Rasp de halve appel met een fijne rasp door de basis in het pannetje. Eventueel nog een klein beetje rasp overhouden voor over de oatbowl. Theelepel kaneel eroverheen optioneel. 

Als de havermout in het pannetje klaar is kun je dit in een kommetje overgieten. Hierna kun je de rest van de ingredi√ęnten over de havermout strooien.

Een oatbowl is het perfecte ontbijt. Snel, gemakkelijk en nog lekker ook!

Wist je dat havermout ook nog eens cholesterolverlagend werkt? En dat je door de koolhydraten energie krijgt, waardoor je er zeker een paar uurtjes tegenaan kan gaan!

Enjoy!

Plaats een reactie

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd