Protein ice Coffee & Fluf
" MY PROTEIN ICE COFFEE IS BETTER THEN YOURS"
De dag goed starten doet iedereen op zijn eigen manier. De 1 drinkt 2 glazen water met citroen. De ander moet een kopje koffie om überhaupt wakker te kunnen worden. Voor diegene die de dag starten met een kopje koffie en de dag eigenlijk nog beter willen starten is dit het perfecte recept! Wat denk je van ijskoffie met proteïne? Een heerlijke Ice coffee vol eiwitten. Begin de dag met een lach en een glas vol eiwit!
Heerlijke Protein ice coffee
Nodig
- Blender
Tijd
5 min
Ingrediënten
- • 200 milliliter vers gezette koffie
- • 100 ml ongezoete amandelmelk
- • Snufje kaneel
- • Snufje tijm
- • Halve scoop Real Whey shake vanille Body en Gym (15 gram)
- • Stevia of zoetstof (vloeibaar)
Bereidingswijze
Allereerst is het van belang verse koffie te zetten, dit is namelijk de basis van de ice koffie. Hoe sterk je dit wilt ligt natuurlijk aan jou. Wil je een cappuccino, latte maciato of een sterke espresso? Het kan allemaal. Lijkt het je allemaal erg lekker maar houd je niet van koffie? No Prob.. Vervang de koffie door.. Jawel.. Chocolade melk Ofcourse! ;)
Doe wat ijsblokjes in een blender en voeg hier 100 milliliter amandelmelk of halfvolle melk aan toe. Voeg daar een beetje kaneel en tijm aan toe en eventueel wat zoetstof (naar smaak). Indien je niet van tijm houdt kun je dit natuurlijk weglaten. Giet hier vervolgens koffie naar sterkte aan toe. Voeg als laatste een half schepje vanille (eiwit) poeder aan toe en je kunt de massa gaan blenden! Laat de blender een minuut lang blenden zodat alle ingrediënten goed door elkaar gemixt zijn en de ijsblokjes goed verpletterd zijn.
Enjoy jouw eigengemaakte protein ice coffee! (of chocolade melk ;) )
Nu komen we bij het echte werk.. Ice coffee FLUF
Nodig
- Blender
Tijd
10 min
Ingrediënten:
(voor ongeveer 2 grote tot 3 kleine porties)
- 1 maatschep Real Cazein vanille (caseïne) eiwitpoeder
- 80 tot 100ml amandelmelkof halfvolle melk
- afgekoelde espresso koffie
- 10 ijsblokjes (normaal formaat)
- EL cacaopoeder
- pure chocolade in fijne stukjes gehakt (topping)
- Syrup Body en Gym (suikervrije siroop) (topping)
Bereidingswijze:
Allereerst zorg je dat je de ijsblokjes in de blender fijnmaalt.
Voeg de Real Cazein shake vanille-eiwitpoeder toe samen met de espresso, cacaopoeder en de helft van de melk. Mix het geheel op de hoogste stand door met een blender. Voeg dan de andere helft van de melk toe. Belangrijk: blijf enkele minuten flink mixen, hierdoor wordt het geheel lekker luchtig!
Als er een luchtige stroperige massa ontstaat zorg je dat het niet te slap wordt. Is dat wel het geval, kun je nog een halve maatschep eiwitpoeder toevoegen. Is het te droog, voeg dan een heel klein beetje extra melk toe.
Als de massa luchtig en stroperig is , schep je het met een lepel in een glas of kom. Na de eerste lepel voeg je een klein scheutje siroop toe en wat kleine brokjes pure chocolade. Vul het glas verder. Bovenop maak je een topping van pure chocoladebrokken en een klein beetje siroop. Je kunt het niet al te lang laten staan, want dan wordt de massa weer slap. Dus inschenken en lekker opeten..
Enjoy!
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.