Triceps Dips

Dips zijn goede compound oefeningen die je voor je borst en triceps kunt gebruiken. Door je lichaam recht te houden leg je de focus op je triceps, en door met je lichaam naar voren te leunen benadruk je de borstspier. Deze oefening is een van de beste oefeningen voor de opbouw van zowel spiergroei als spierkracht.

Let op

  • Houd je schouders laag en naar achteren, en zorg ervoor dat je je bovenlichaam recht houdt.
  • Probeer je ellebogen niet naar buiten of naar binnen te duwen, maar ze gewoon op de manier te houden die voor jou het fijnst aanvoelt.
  • Zak niet te diep door, omdat er anders te veel druk op je schoudergewicht komt. Wij raden een hoek van 90 graden met je ellebogen aan.
  • Span je buikspieren gedurende de hele oefening aan, zeker als je je benen gestrekt houdt bij het zakken.

Resultaat

De triceps dip is een van (misschien wel dé) beste oefening voor kracht- en spieropbouw in je triceps, maar dan moet de uitvoering natuurlijk wel goed zijn. Let goed op de volgende punten:

  • Laat jezelf langzaam en gecontroleerd zakken, omdat je spieren bij deze beweging het actiefst zijn.
  • Span je triceps een seconde aan wanneer je je armen strekt, maar probeer de beweging vloeiend te houden.
  • Probeer geen momentum te gebruiken. Houd je benen dus stil en zorg ervoor dat je niet zwaait.

Varianten

Explosieve Dips

Hierbij duw je jezelf zo explosief mogelijk omhoog, waardoor je jezelf kort omhoog ‘lanceert’ en je dus heel even de stang loslaat. Dit is een wat zwaardere variant van de normale dip, maar zorgt voor meer krachtopbouw en een hogere activatie van de triceps. Kijk wel uit dat je je ellebogen niet op slot zet, omdat je anders bij het neerkomen je ellebooggewricht kunt blesseren.

Leg Raise Dip

De leg raise is een gevorderde oefening voor de onderste buikspieren, maar deze kan uitstekend met de triceps dip gecombineerd worden. Let wel op dat dit veel kracht voor je core kost, waardoor je deze al kunt uitputten voordat je triceps is uitgeput en je de oefening niet kunt vooltooien.

Plaats een reactie

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd