Chocolate Mug Cake met eiwit
Ingrediënten
- 50 gram Whey shake Chocolate
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 ei
- 3 eetlepels gemalen oats
- Scheutje melk
- Kaneel (optioneel)
Bereidingswijze
Voor deze supersnelle Chocolade Mug Cake hoef je maar een paar stapjes te nemen! Zorg voor een goed kommetje of een grote mok die bestendig is voor de magnetron.
Mix als eerst alle droge ingredienten met een vork in de kom goed door elkaar, dit zijn de gemalen oats (als je geen gemalen oats hebt kun je je havermout heel makkelijk in de blender fijnmalen), een eetlepel rauwe cacaopoeder, de 50 gram whey of whey isolate in chocoladesmaak (caseine is ook mogelijk), en de theelepel zelfrijzend bakpoeder.
Wanneer je alle droge ingredienten gemixt heb voeg je het ei erbij samen met een klein scheutje melk. Mix alles samen tot het een stevig en glad beslag wordt. Wanneer dit te dik is voeg je nog wat extra melk toe om het beslag wat te verdunnen.
Zet de mug cake voor circa 1,5 minuut in de magnetron op ongeveer 600-700 watt, uiteraard is dit per magnetron verschillend.
Wanneer de mug cake is gaan rijzen tot luchtig cakeje is hij klaar om te eten!
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.