De 4 Beste Supplementen Tijdens de Ramadan

Je spieren onderhouden tijdens de Ramadan kan een uitdaging zijn voor velen. Omdat je zo een korte tijd hebt om te eten, is het moeilijk om aan al je voedingsstoffen te komen. Dit kan zorgen voor spierafbraak, maar ook voor vetafbraak. Als je de juiste supplementen gebruikt kun je voor minimale spierafbraak en maximale vetafbraak zorgen.

Ramadan

De voordelen van de Ramadan

Het vasten tijdens de Ramadan is eigenlijk een extreme vorm van intermittent fasting. Zoals in dat artikel staat beschreven heeft vasten verschillende gezondheidsvoordelen zoals het verlagen van de bloeddruk, het verlagen van je cholesterol en een verhoogde aanmaak van het menselijk groeihormoon.

Ook kan het natuurlijk voor vetverlies zorgen omdat je minder calorieën binnenkrijgt. De keerzijde hiervan is dat je tekorten van goede voedingsstoffen kan oplopen, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste voeding binnenkrijgt op de momenten dat je wel mag eten.

Whey Eiwitten | Snelle opname

Whey eiwitten (zowel whey concentraat als whey isolaat) worden het snelst opgenomen door je lichaam. Normaal gesproken neem je een whey shake direct na je training om je spieren zo snel mogelijk van eiwitten te voorzien. Dit is tijdens de Ramadan ook belangrijk, omdat je lichaam al uren geen eiwitten heeft binnengekregen. Een zo snel mogelijke opname van eiwitten is dan geadviseerd.

Weight Gainers | Calorieën en Energie

Het gemiddelde aantal calorieën dat een volwassene per dag binnen moet krijgen is 2000 kcal voor een vrouw en 2500 kcal voor een man. Tijdens de Ramadan kan het moeilijk zijn om aan dit aantal te komen. Dit is ook belangrijk om je energieniveau hoog te houden zodat je goed kan functioneren tijdens de dag.

Natuurlijk wordt er tijdens de Iftar vaak heel veel gegeten, maar dit is vaak niet genoeg om de nodige calorieën te halen. Zeker wanneer je gewend bent om meer dan calorieën dan het gemiddelde binnen te krijgen. Een weight gainer is dan het ideale supplement omdat het een combinatie is van een hoog aantal calorieën, koolhydraten en eiwitten.

Caseïne | Langzame Opname

Caseïne eiwitten zijn langzaam opneembare eiwitten en worden vaak gebruikt voor het slapengaan om ervoor te zorgen dat je spieren de hele nacht door toevoer van aminozuren hebben. Tijdens de Ramadan kan dit goed zijn om constante toevoer van eiwitten te hebben in de periode dat je niet mag eten. Onthoud wel dat het opnemen van aminozuren energie kost, zeker wanneer je aan het vasten bent. Zorg er dus voor dat je tijdens de Iftar voldoende koolhydraten en calorieën binnenkrijgt.

Een combinatie met whey en caseïne eiwitten is ideaal tijdens de Ramadan. Met deze twee supplementen combineer je de voordelen van een snelle en een langzame opname zodat je je spieren om de beste manier van eiwitten voorziet.

Creatine | Vocht en Spiermassa

Creatine is het meest populaire supplement voor spierkracht en spiermassa. Mensen die afvallen en een calorietekort hanteren gebruiken het vaak om spierafbraak te voorkomen. Tijdens het vasten kun je dit supplement op dezelfde manier gebruiken. Omdat de kans groot is dat je minder calorieën dan normaal binnenkrijgt is het belangrijk om je spieren sterk te houden zodat je geen spiermassa verliest. Creatine ondersteund het behoud van spiermassa.

Een ander voordeel van creatine is dat het zorgt dat je lichaam vocht vasthoud. Tijdens de Ramadan mag je niet drinken, waardoor je al snel te weinig vocht in je lichaam hebt. Creatine helpt je lichaam om vocht vast te houden.

Conclusie

Tijdens de Ramadan is het belangrijk dat je je lichaam en spieren op de beste manier van eiwitten voorziet. Je kan namelijk snel een tekort aan voedingsstoffen hebben waardoor je je spiermassa kunt verliezen. De beste supplementen om dit te voorkomen zijn: whey eiwitten, weight gainers, caseïne eiwitten en creatine.

  • Whey eiwitten zorgen voor een snelle opname van eiwitten, dit is belangrijk omdat je je lichaam direct wilt voorzien van de nodige eiwitten.
  • Weight gainers zijn ideaal om aan het juiste aantal calorieën te komen. Dit is belangrijk voor spierbehoud, maar ook voor je energieniveau tijdens de dag.
  • Caseïne eiwitten geven je lichaam continue toevoer van eiwitten, zelfs in de periode dat je niet mag eten.
  • Creatine is een ideaal product om spierafbraak te voorkomen bij een calorietekort. Ook houdt het vocht vast, wat gunstig kan zijn als je niet mag drinken.

1 reactie

Mashallah dit is mooi. Ik ga dit zeker gebruiken

Karim april 29, 2020

Plaats een reactie

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd